Blogs

Maraconin jälkipyykki, Kesämaracon-reportaasi osa III

Tänä aamuna heräsin paikat kipeinä miettien mitä viikonloppuna tulikaan tehtyä. Toisin kuin yleensä Teekkaritalolla käydessäni, minulla oli tällä kertaa muisti mukana. Maraconistahan oli kyse.
Maraconsunnuntai kului yhtä helteisissä merkeissä kuin lauantaikin. Olin ottanut missiokseni kokeilla järjestettyjä nukkumismahdollisuuksia. Minullahan ei ollut mukanani peittoa saatika makuupatjaa, joten rojahdin yläkerran sohvalle. Viereinen ropeporukka ei toivottavasti häiriintynyt minusta; minä tuskin huomasinkaan heitä upottuani vihreän sohvan pehmeään syleilyyn takki suojanani.
Aamuyö oli suhteellisen viileä, ja takki hyvinkin tarpeellinen, mutta päivemmällä kaduin valintaa. Aurinko porotti suoraan sohvalle ja nosti mustan nahkatakin lämpötilan lähelle auringon ulkopintaa. Lisäksi joku (sohva?) varasti kuuluttajan-lätkästäni hakaneulan, joten tyydyin sunnuntaina toimimaan piilo-paparatsina.
Nukkumatilan hikisyyttä auttoi Teekkaritalon sauna, jossa yön pesi äkkiä pois. Koko coni näytti valoisammalta puhtaalla näkökulmalla, suosittelen conisuihkua lämpimästi muille.

Sunnuntaina suoritettiin pelinjohtaja-arvonta sekä kävijäpoolista nostettu pelaaja-arvonta. Pelinjohtaja-arvonnan voitti Tuomas Mattila[sic?] ja vienoista epäilystä herättäen pelaajapotin voi maraconvastaavamme Nuppu Soanjärvi. Kävin myöhemmin tarkastamassa uurnan(vaalinopan) numerot, jotka täsmäsivät tuloksen kanssa. Arvonta oli siis kaikesta huolimatta rehellinen, ellei itse noppaa oltu jotenkin kopeloitu.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja maraconinkin väki hupeni iltaa kohden, kunnes paikalla oli vain hallituslaisia ja muutama sinnikäs peliporukka. Siivous sujui siitä huolimatta vaivatta. Loppupuintia saunassa käydessä ainakin hallitus oli pitänyt Teekkaritalosta järjestyspaikkana. Maraconvastaavamme vannoi selvittävänsä, miten yöpymistilan saisi järjestettyä myös nuorisotalon maraconeihin. Harmi, että pysyvä sauna taitaa olla saavuttamaton tavoite.

Tilannehaastatteluja ja tarinoita, Kesämaracon-reportaasi osa II

Korkealla pohottava aurinko aiheuttaa cryolaisten keskuudessa hämmentävää käytöstä: he heittävät sivuun utuisen olemuksensa ja kalpean kasvonsa ja vaeltavat ulos nauttimaan helteestä.
Ensimmäistä kertaa omaan muistiini Maraconissa pelataan roolipelien lisäksi myös mölökkyä.

Ilmiö on aiheuttanut hämmennystä - mutta myös paheksuntaa sisällä pysyttelevien cryolaisten keskuudessa.
"Luulin, että cryolaiset ovat kalpeita ja aurinkoapelkääviä," kommentoi eräs ensikertalainen.
"Kunnon cryolaisen pitäisi istua sisällä ja valittaa kuumasta, eihän tämä käy päinsä!" paheksuu toinen, jo monia maraconeja kokenut sivusta seuraaja.
Reportterinne päätti ottaa asiasta selvää ja kävi haastattelemassa ulos eksyneitä veljiä ja sisariamme.
"Onko siinä eroa, jos olen ulkona, mutta varjossa?"
"Pahoittelemme suu-..." "Emmekä pahoittele, tekisin tätä vaikka sateella, kunhan pelaajat ovat läsnä!"
Kuten pienestä otannasta näkee, ulkopelaajien reaktiot sisäfaktion paheksuntaan ovat hyvin moninaisia. He eivät kuitenkaan pitäneet tekemäänsä erityisen kummaksuttavana, onhan ulkoilma viileämpää ja raikkaampaa kuin jo ummehtunut sisäatmosfääri.

Neutraali observoija M. Hyvönen antoi myös oman kantansa KesäMaraconia kuohuttaneeseen aiheeseen: "Mölkkykin on eräänlainen peli. En näe ratkaisevaa eroa sisä- ja ulkocryolaisten välillä. Molemmat nauttivat peleistä."

Ulkoilmaopposition onneksi Teekkaritalo-con tuskin jää muuta kuin satunnaiseksi tapahtumaksi. Annettakoon ulospäinsuuntautuneempien nauttia tänä kesänä harvinaisemmaksi osoittautuneesta helteestä.

Reportterinne kiittää ja kuittaa!

P.S. Katso kuvat facebook-sivullamme: https://www.facebook.com/groups/CRYORY/?fref=nf

CRYO goes Teekkaritalo - KesäMaracon-reportaasi, osa I

Ropehuurut

KesäMaracon 2014 pärähti käyntiin poikkeuksellisesti Teekkaritalolla. Tästä kiitos Oulun nuorisotoimelle sekä maraconvastaavamme väsymättömälle kärttämiselle, joista seurannut budjettilisä sai hallituksen säntäilemään tavallisesti-niin-leppoisan-conin järjestelyjen perässä.
Teekkaritalo täyttyi varsin nopeasti, joskin ensimmäisestä illasta selvisimme vain lievällä tungoksella. Pahemmaksi vitsaukseksi osoittautui hiostavaksi nouseva lämpötila - jos Teekkaritalolla on kattava ilmastointi, niin ainakaan allekirjoittanut ei sitä löytänyt.
Tunnelman tason voi päätellä myös oheisista paparatsin meille lähettämistä tilannekuvistakin.

Reportterinne kotiutui kirjoittamaan tätä viestiä, mutta muutama sinnikäs peliporukka jäi pitämään yötä 'coniin. Plus kourallinen yöpyjiä, sillä conimmehan on tällä kertaa nukkujaystävällinen!
Mainittavia kohokohtia perjantailta kerrottakoon sauna, joka on joustavasti kysynnän mukaan päällä koko viikonlopun. CRYO on järjestänyt jäsenilleen myös virvokkeita ja makkaraa. Grilli pysyi illan vielä kylmänä, mutta josko joku uskaltaa jo lauantaina kärtsäämään?

KesäMaraconin ovet ovat auki koko viikonlopun. Lauantain ja sunnuntain ropeissa on vielä tilaa, ja lautapelejä riittää kaikille!

~ PaparazziPJ-Aleksi

P.S. Maraconraportti kirjoittaa itseään sivuille n. päivittäin. Tiheämpiä tilannepäivityksiä on mahdollista seurata facebook-ryhmässämme. Tämä viesti on kirjoitettu neljältä aamuyöllä. Laatu on sen mukaista.

Maracon-vastaavan tunnustuksia

Maracon XXXII:n yöpelin condition-kortit kertovat totta yövalvojaksi jääneen con-vastaavan olosta: Shaken, Steadfast & Swooning!

Tämä kuudes vastuullani oleva Maracon ja yllättävän pitkäksi venynyt sunnuntain aamuyövuoro kirvoitti yllättäen pohtimaan syntyjä syviä. Koviksen maineen menetyksenkin uhalla ajattelin aktivoida blogia ja lykätä nuo univajeen romantisoimat mietteet julki teille cryotuksille.

Siis mitä 26-vuotias aikuinen ihminen tekee sunnuntaina aamu viideltä valvomassa yksin, univajeisena, typötyhjällä nuorisotalolla?

Lapsenpelastajia käännyttämässä (Toimintatarinoita, osa 1)

Alla nimimerkki Lappajan mietelmiä CRYOn Pelastakaa Lapset ry:n kanssa järjestämästä yhteispeli-illasta torstaina 27.3. Kirjoitus aloittaa samalla sarjan blogiviestejä, joissa esitellään CRYOn mennyttä ja tulevaa toimintaa, ja valotetaan peliharrastusta myös yhteydenottoa vasta harkitseville, potentiaalisille yhteistyökumppaneille. Mikäli olet haaveillut pelitapahtuman järjestämisestä, muttet oikein tiedä mistä aloittaa, tai haluaisit yksinkertaisesti paikalle pelejä/pelinjohtajia meidän kauttamme, älä epäröi ottaa yhteyttä CRYOn hallitukseen (hallitus@cryo.fi) tai suoraan tapahtumavastaava Tanjaan (tanja.tourunen@gmail.com).

----------------

CRYO sai kutsun tulla esittelemään roolipelaamista Pelastakaa Lapset ry:n vapaaehtoisten virkistysiltaan. Luonnollisestihan meidän aktiiviset jäsenemme vastaavat kutsuun ja lähetimme neljä pelinjohtajaa paikalle vetämään pelejä ja esittelemään CRYO:a sekä Kuudetta rinkiä siinä sivussa. Aikaa oli varattuna yhteensä kolmisen tuntia ja pelaajat olivat enimmäkseen ensikertalaisia, joten ajan suhteen voisi tehdä tiukkaa. Mutta hyvällä suunnittelulla ja työnjaolla saa paljon aikaiseksi.

Aloitimme illan kahvittelulla ja esittelemällä roolipelaamista, CRYO:a ja Kuudetta rinkiä. Mutta kuten aina keskustelu rönsyilee ja puhuimme myös pelikasvatuksesta ja 26 tuntiseksi venyneestä roolipelisessiosta. Tässä vaiheessa saattoi vain toivoa ettemme säikyttäneet emäntiämme ja isäntiämme liiaksi.

Irlannin roolipelaajat juovat kaljaa ja pelaavat siveää Cards Against Humanityä

Ulkomaan kirjeenvaihtajanne raportoi:

Kuten moni tietää, Maracon-vastaavanne matkasi viime vuoden syyskuussa keijujen ja Guinnesin maahan Irlantiin. Tämä on virallinen raportti tuon matkan roolipelillisistä ansioista ja tutkimustuloksista. Opiskelen kasvatustieteiden tiedekunnassa Intercultural Teacher Education -luokanopettajakoulutuksessa ja jotta paperit saa irti tiedekunnasta, ulkomailla on käytävä puolisen lukuvuotta kansainvälistymässä. Meillä ITEssähän saa tunnetusti lähteä vaikka sitten munkkiluostariin harjoitteluun (kuten allekirjoittanut kertaalleen tekikin), kunhan selittää harjoitteluraportissa, miten se teki sinusta paremman opettajan.

Kandiaikojen häröilyharjoittelujen aiheuttaman koulukokemusvajeen takia harjoittelupaikaksi valikoitui kyläkoulu Wicklown kreivikunnassa, Blessingtonissa (munkkiluostareita oli tarjolla tosi huonosti). Irlanti taas valikoitui kohteeksi, sillä kuten niin moni muukin Vihreälle Saarelle eksynyt, olen totaalisesti tuon maagisen maan lumoissa. Liekö se menninkäisiä kuhiseva luonto, ystävälliset ihmiset pubeissaan vai kenties maaginen musiikki, mutta se on saari, jolle olen joka tekosyyn turvin mielelläni palannut ja tulen varmasti palaamaankin.

Koska Irlanti on niitä paikkoja, joissa varsin todennäköisesti tulen jatkossakin käymään, tuumasin kurkistaa miltä omien harrastuspiirien sisältä näyttää. Jo ennen lentojen varaamista ilmoittauduin vapaaehtoiseksi työntekijäksi Gaelconin, Irish Games Associationin rahoittamaan isoon ropeconmaiseen roolipeliconiin. Gaelcon on Irlannin suurimpia roolipelitapahtumia ja kooltaan hieman alle meidän Ropeconin mittoja niin kävijöiden ja tilojen kuin pääsymaksujen ja pelimäärienkin suhteen.

A busy bee is busy

Hello again, my loyal, English-speaking subjects. Or whatever. As you might have noticed already, I've again been working tirelessly for your good, meaning basically that I've been adding new content to the webpages, translated stuff and also kicked the GMs of the upcoming Maracon to post their planned games on CRYOs forum. The lengths I go for you...

So, the Gaming Night games are here nowadays, as promised in the earlier post. Still having problems with the Café Lingua event though, as I always have something else on Thursdays. Have to see if I can make it to a couple of the last sessions...

I also added general info on the figurine painting contest, both in Finnish and in English and of the RPG Championships that are going to be organized once more in Maracon XXVIII. The dice throwing championships that are held annually every autumn I decided to leave for another day.

There will also be food served in Maracon this time round. Contact Tanja Tourunen (tanja.tourunen@gmail.com) if you haven't done so already, with your meat/veggie preferences, allergies and such. The food will cost you, but only under five euros per meal, I should think. Two warm meals offered, one on Saturday and another on Sunday (probably around lunch time, I should think), so you will have to get sustenance for the other mealtimes yourself.

What else? There are new overall patches available for purchase. Yay! Get yours in the Gaming Nights or in Maracon XXVIII.

The figurine painting contest has spurred some discussion on the lists. Applause to that. This time round I hear the advanced series is going to have a limited colour selection as well as some judges that have actually been painting some, unlike the usual board member. These decisions were actually made BEFORE the heated discussion started, but guess who is going to believe that now... Although I do think there is a minutes of the board meeting where that was discussed, which would have a date on it as well... Oh well...

If people who feel themselves able to judge the figurines accordingly should feel like judging, they should probably contact the organizers during Maracon. And then everyone will be happy and covered in paint, as they should be.

Joy and happiness!

Syndicate content