Pelitutkimus

Roolipeleihin ja lautapeleihin liittyvää tutkimusta on tehty myös Oulun yliopistossa.

Suoraan CRYO ry:nkin toimintaan liittyvä Ari-Matti Piipon opinnäytetyö "Etnografia pohjoissuomalaisista roolipelaajista 2009-2010 - harrastajayhteisö, peli-rituaali ja moniulotteinen pelikokemus" on lainattavissa Oulun yliopiston pääkirjastosta.

CRYOlaisia on myös ollut mukana nauhoittamassa videomateriaalia roolipelisessioista keskusteluntutkimusta varten. Näiden nauhoitteiden käytöstä muuhunkin tutkimustarkoitukseen voi tiedustella Elise Kärkkäiseltä. Tähän liittyen Kärkkäinen, Tuomas Kuusniemi ja Minna Pelkonen ovat myös käyneet puhumassa Helsingissä Keskusteluntutkimuksen päivillä tiedon luomisesta roolipeleissä.

CRYOn riveissä onkin useita opiskelijoita (niin perus- kuin jatko-opiskelijoina), jotka ovat kiinnostuneet pelaamisen - niin roolipelien kuin muidenkin pelien - tutkimisesta. Näkökulmia on monia - pelejä, pelaamista ja pelaajia kun voi tutkia esimerkiksi niin englantilaisen filologian, antropologian kuin tietotekniikankin lähtökohdista ponnistaen.

CRYO ry tukee ja kannustaa tutkimaan näitä jaloja aiheita. Jos tutkimusyhteistyö CRYO ry:n tai yksittäisten CRYOlaisten kanssa kiinnostaa, pyydämme ottamaan yhteyttä CRYOn hallitukseen (hallitus ät cryo piste fi).

Avainsanat: roolipelit, lautapelit, tutkimus, pelitutkimus