Maracon

Maracon - tuo suurin ja ehkä kauneinkin tapahtumistamme!

Maracon on Oulun yliopiston roolipelikerho CRYO ry:n järjestämä pääsymaksuton, kaikille avoin päihteetön peliviikonloppu. Maraconeja järjestetään vuoden aikana nykyään yleensä peräti neljä kappaletta: kevään ja syksyn viralliset Maraconit ja epäviralliset, pienemmät KesäMaracon ja TalviMaracon.

Kevään ja syksyn Maraconeissa on epävirallisia coneja enemmän ohjelmaa: kisoja, turnauksia, demoja, figumaalausta ja mitä vain on satuttu sillä kertaa uutta keksimään. Maraconeissa pelataan pääasiassa pöytäroolipelejä ja lautapelejä. Näiden lisäksi coneissa on nähty enenevissä määrin myös figupelaamista ja joskus jopa liveroolipelausta eli larppausta (larppaukseen on muuten Oulussa vihkiytynyt oikein oma yhdistyksensä, OIEI, heitäkin näkee joskus Maraconeissa).

Mukaan pääsee kuka tahansa, niin pelaamaan kuin pelinjohtamaan, tai muuten vain ihmettelemään menoa. Aloittelijat ovat oikein tervetulleita ja Maraconien kautta uusikin naama pääsee nopeasti kokeilemaan kaikkea, mitä harrastuksella on tarjota ja löytämään itselleen mieluisinta pelattavaa. Virallisissa coneissa on myös tori ja taidekuja, jonne ovat tervetulleita kaikki peli- tai fantasia-/skifiaiheiset myyjät ja ständeilijät. Annamme mielellämme coneissamme ständeilytilaa myös muille pelijärjestöille.

Tapahtumapaikkana toimii yleisimmin virallisten conien kohdalla Kaijonharjun nuorisotalo (Kalevalantie 5, kirjaston vieressä) ja epävirallisten kohdalla Puolivälinkankaan nuorisotalo (Mielikintie 7, päiväkodin vieressä). Paikka kannattaa kuitenkin aina tarkistaa kyseisen tapahtuman tiedotteista.

Kaikki Maraconit ovat auki vuorokauden ympäri ja paikalla saa pelata vaikka kellon ympäri perjantaista sunnuntai-iltaan asti. Yöpyminen on kuitenkin toistaiseksi hoidettava muualla, sillä nuorisotalolla ei saa nukkua. Perinteisesti olemme kuitenkin saaneet vieraita ainakin Turusta ja aina heille on jostain majapaikka löytynyt - jos siis tulet kauempaa ja kaipaat nukkumapaikkaa, tarkista siis etukäteen kyseisen Maraconin tiedoista, miten kaukomatkaajien majoitus järjestetään.

Jos kaipaat tietoa tämän vuoden Maraconeista, suunnista hallituskuvauksiin ja ota yhteyttä CRYOn Maracon-vastaavaan tai tämän tittelin puuttuessa listasta, Tapahtumavastaavaan.

Kaijonharjun nuorisotalo Kalevalantie 5


Näytä suurempi kartta

Puolivälinkankaan nuorisotalo Mielikintie 7


Näytä suurempi kartta