Toiminta

Oulun yliopiston roolipelikerho CRYO ry:n perustehtävä on hyvin yksinkertainen: saattaa pelaajat ja pelit yhteen.

Kuten muutkin opinahjot, Oulun yliopistokin on paikka johon tullessa moni on joutunut maantieteellisistä syistä erilleen vanhoista kavereista ja päätynyt pitkälti ventovieraiden ihmisten keskelle. Tällöin luonnollisesti kaipaa harrastuksia, jotka voivat olla joko tuttuja ja turvallisia tai uusia ja kiehtovia, joiden parissa tutustua uusiin tuttavuuksiinsa. Roolipelit ovat erittäin sosiaalisen luonteensa vuoksi sekä erityisen herkkiä kärsimään pelikavereiden puutteesta että varsin hyvä tapa tutustua toisiin.

CRYO on luotu suojelemaan kokeneiden pelaajien harrastusta ja edistämään asiasta kiinnostuneiden tutustumista roolipelien ihmeelliseen maailmaan. Järjestämme erinäistä roolipelihenkisiä ihmisiä yhdistävää toimintaa, kuten viikottaisia lautapeli-iltoja, pelirekry-tapahtumia sekä mainetta ja kunniaa keränneen, jo vuodesta 1998 järjestetyn Maraconin. Näiden kaikille avoimien tapahtumien lisäksi CRYOn jäsenet pääsevät nauttimaan mm. saunailloista, pikkujouluista, vuosijuhlista ja Fantsu-excusta. Kaiken kukkuraksi yliopiston kirjastosta löytyy CRYOlaisten lahjoituksista koostuva roolipelihylly, jota tutkiskelemalla voi tutustua monenlaiseen pelimaailmaan ja -järjestelmään.

CRYO pyrkii myös edistämään pelikulttuuria monin eri keinoin ja monella eri taholla. Levitämme pelaamisen ilosanomaa yhteistyössä paikallisten organisaatioiden ja alan vaikuttajien kanssa, osallistumalla sekä valtakunnallisiin että kansainvälisiin peliaiheisiin tapahtumiin, ja tukemalla kerronnallisiin peleihin liittyvää tutkimustyötä monella eri alalla. Pidämme myös varsin tiiviisti yhteyttä myös mediaan jotta harrastuksemme hienous tavoittaisi mahdollisimman monen asiasta tietämättömän.

Järjestömme on vaalinut Pelin Henkeä jo kymmenen vuotta (yhdistyksemme rekisteröitiin vuonna 2001), niin yliopistolla kuin Oulun seudulla yleensäkin, ja tuona aikana on kertynyt kokoon monenlaisia hienoja kokemuksia, kohtaamisia, ja ennen kaikkea ihmisiä.

Tapahtumien tarkemmista ajankohdista tiedotetaan näillä sivuilla sekä CRYON postituslistalla.Muu toiminta:


CRYOzine
CRYON jäsenlehti, jonka ensimmäinen numero julkaistiin syksyllä 2001. Lehti on yhdistyksen jäsenille ilmainen. Zinejä pyritään julkaisemaan vähintään yksi vuodessa.


Postituslistat (cryo ja cryo-ry)
cryo-listan pääasiallinen tarkoitus on toimia jäsenten välisenä yhteydenpitokeinona, mutta se on samalla myös keskustelukanava kaikille roolipeleistä kiinnostuneille. Listalla on esimerkiksi ilmoiteltu alkavista kampanjoista jne. Yhdistyksellä on myös oma tiedotuslistansa cryo-ry, johon ei jäsenten tarvitse erikseen liittyä. Tiedotuslista on tavallisesta cryo-listasta poiketen nimenomaan pelkästään tiedotusta varten, eikä siellä ole tarkoitus käydä keskustelua. Yleislistalle voi liittyä osoitteessa http://lists.oulu.fi/mailman/listinfo/cryo.


IRC
CRYON irc-kanava #cryo löytyy IRCnetistä. Paikalla idlaa aktiivisesti koko joukko väkeä.


Roolipelihylly
Yliopiston Tiedekirjasto Pegasuksessa on roolipelihylly, johon CRYOlaiset ovat lahjoittaneet melkoisen määrän luettavaa. Yhdistys hankkii lisää kirjoja hyllyyn säännöllisesti, ja kirjat ovat kaikkien luettavissa. Roolipelihyllyn luokka on P 793.3 : Roolipelit. Hylly löytyy Pegasuksen ensimmäisestä kerroksesta, suurin piirtein keskeltä ulommaista isoa hyllykaarta. Tässä linkki yliopiston kirjaston sivulle, josta voi roolipelit-kohdalta klikata nähdäkseen kartan.


Cryarth
Jo jonkin aikaa ovat CRYOlaiset väsänneet Cryarthia, josta tulee tietysti kaikkein suurin ja hienoin fantasiamaailma koskaan. Cryarthin teko jopa edistyy aina välissä hieman.